KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Informacje nieudostępnione

Sposób udostępniania

Informacje publiczne nieudostępnione w BIP udostępniane są na wniosek osoby zainteresowanej.
Wniosek o udostępnienie informacji publicznej, powinien być złożony w formie pisemnej - wzór wniosku stanowi załącznik do informacji.
Osoby zainteresowane dostępem do informacji publicznej mogą złożyć wniosek w biurze Środowiskowej Świetlicy Socjoterapeutycznej „Bartek” ul. C.K. Norwida 4. Wniosek jest dostępny również w biurze Świetlicy.

Wniosek o udostępnienie informacji publicznej winien zawierać określenie:

  1. podmiotu ubiegającego się o udostępnienie informacji publicznej,
  2. danych teleadresowych wnioskodawcy,
  3. przedmiotu wniosku,
  4. sposobu lub formy udostępnienia informacji publicznej.

Forma załatwienia

Wniosek o udostępnienie informacji publicznej może zostać zrealizowany w następujący sposób:

  1. udostępnienie informacji publicznej w formie określonej we wniosku,
  2. decyzja o odmowie udostępnienia informacji publicznej,
  3. decyzja o umorzeniu postępowania o udostępnienie informacji publicznej

Przewidywany termin załatwienia

  1. Informację publiczną udostępnia się w terminie 14 dni od daty złożenia wniosku.
  2. W przypadku, gdy informacja nie może być udostępniona w terminie określonym w pkt 1, Środowiskowa Świetlica Socjoterapeutyczna „Bartek” powiadamia wnioskodawcę w terminie 14 dni od daty złożenia wniosku o powodach opóźnienia oraz o terminie, w jakim informacja publiczna zostanie udostępniona. Termin ten nie może być dłuższy niż 2 miesiące od daty wpływu wniosku do Świetlicy.

Uwagi

  1. Udostępnieniu na wniosek podlega informacja publiczna, która nie znajduje się na stronie internetowej Biuletynu Informacji Publicznej Środowiskowej Świetlicy Socjoterapeutycznej „Bartek”.
  2. Prawo do informacji publicznej podlega ograniczeniu w zakresie i na zasadach określonych w ustawie o dostępie do informacji publicznej.
Podmiot udostępniający informację:
Środowiskowa Świetlica Socjoterapeutyczna "Bartek" w Piotrkowie Trybunalskim
odpowiada: Bożenna Walczak
data: 31-03-2015
wytworzył: Bożenna Walczak
data: 31-03-2015
data: 31-03-2015
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 29-05-2013 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 445